Moliūgų duona su graikiniais riešutais

Mums reikės:

  • 100g minkšto sviesto;
  • 150g rudojo cukraus;
  • 150g moliūgų tyrės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono;
  • pusė arbatinio šaukštelio malto imbiero;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • 180g miltų;
  • šiek tiek druskos;
  • sauja graikinių riešutų.

Paruošimo būdas:
Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pašviesės. Įmuškite kiaušinius, sudėkite moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite. Į dubenį sudėkite visus likusius sausus ingredientus, išskyrus riešutus, ir užmaišykite vientisą tešlą. Maišyti reikėtų šaukštu, o ne plaktuvu. Pabaigoje įmaišykite smulkiau sukapotus riešutus. Paruoštą tešlą išklokite į norimą sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite 180 C temperatūroje apie 50 minučių, priklausomai nuo to, kokia yra kepimo forma ir kokio storio yra duona. Iškepusią duoną palikite formoje atvėsti, tik tada ištraukite iš kepimo formos. 

Komentarai

Populiarūs įrašai