Moliūgų duona su graikiniais riešutais
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pašviesės. Įmuškite kiaušinius, sudėkite moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite. Į dubenį sudėkite visus likusius sausus ingredientus, išskyrus riešutus, ir užmaišykite vientisą tešlą. Maišyti reikėtų šaukštu, o ne plaktuvu. Pabaigoje įmaišykite smulkiau sukapotus riešutus. Paruoštą tešlą išklokite į norimą sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite 180 C temperatūroje apie 50 minučių, priklausomai nuo to, kokia yra kepimo forma ir kokio storio yra duona. Iškepusią duoną palikite formoje atvėsti, tik tada ištraukite iš kepimo formos.
- 100g minkšto sviesto;
- 150g rudojo cukraus;
- 150g moliūgų tyrės;
- 2 kiaušiniai;
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono;
- pusė arbatinio šaukštelio malto imbiero;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos;
- 180g miltų;
- šiek tiek druskos;
- sauja graikinių riešutų.
Paruošimo būdas:
Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pašviesės. Įmuškite kiaušinius, sudėkite moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite. Į dubenį sudėkite visus likusius sausus ingredientus, išskyrus riešutus, ir užmaišykite vientisą tešlą. Maišyti reikėtų šaukštu, o ne plaktuvu. Pabaigoje įmaišykite smulkiau sukapotus riešutus. Paruoštą tešlą išklokite į norimą sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite 180 C temperatūroje apie 50 minučių, priklausomai nuo to, kokia yra kepimo forma ir kokio storio yra duona. Iškepusią duoną palikite formoje atvėsti, tik tada ištraukite iš kepimo formos.
Komentarai
Rašyti komentarą