Plikytos tešlos čeburekai

Mums reikės:
 Tešlai:
  • 430-450g miltų;
  • kiaušinio;
  • šaukšto aliejaus;
  • pusė šaukštelio druskos. 
Įdarui:
  • 200g maltos jautienos;
  • 250g maltos riebesnės kiaulienos;
  • 50ml mėsos sultinio;
  • 100g grietinės;
  • 150g svogūnų;
  • kelių petražolių šakelių;
  • maltų pipirų;
  • druskos. 
Kepti: 
  • 300ml aliejaus.

Paruošimo būdas:
Užkaiskite 150ml vandens. Pilkite aliejų, druską ir užvirkite. Berkite apie 100g miltų ir, intensyviai maišydami mediniu šaukštu, kaitinkite, kol ant puodo dugno ims formuotis plėvelė. Tada nukaiskite ir perkelkite į šaltą indą. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Toliau maišydami dalimis suberkite likusius miltus - jų reikia tiek, kad gautumėte kočiojamą vientisą tešlą. Užklokite dubenį maistine plėvele ir palikite pabrinkti.  Svogūną sutrinkite smulkintuvu į košelę. Susmulkinkite petražolių lapelius. Sumaišykite mėsą su svogūnais, žalumynais bei prieskoniais ir labai gerai išmaišykite. Įmaišykite grietinę ir sultinį. Tešlą iškočiokite į ritinį ir supjaustykite į 10 vienodų dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į kuo plonesnius blynelius. Vieną jų pusę aptepkite įdaru, palikdami laisvą 5-6mm pločio kraštelį. Užvoškite įdarą laisvuoju tešlos kraštu. Sulipinkite ir gerai užspauskite kraštelius. Kepkite po vieną ar du gerai įkaitintame aliejuje (jo reikia tiek, kad pyragėliai nesiektų keptuvės dugno). Retsykiais atsargiai apverskite. Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
 

Komentarai

Populiarūs įrašai