Kepenimis ir ryžiais įdaryti pyragėliai

Mums reikės:
 Tešlai:
  • 500g miltų;
  • 300ml pieno;
  • šaukšto cukraus;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • 10g sausų mielių;
  • žiupsnio druskos. 
Įdarui: 
  • 500g kepenų;
  • 200g ilgagrūdžių ryžių;
  • didelio svogūno;
  • šaukšto aliejaus;
  • prieskonių kepenims virti (lauro lapo, pipirų, gvazdikėlių);
  • žiupsnelio malto muskato;
  • maltų pipirų;
  • druskos;
  • kiaušinio trynio, šaukšto kmynų aptepimui.
Paruošimo būdas: 
 Mieles ir cukrų ištirpinkite pašildytame piene. Berkite druską, liekite aliejų ir išmaišykite. Tada maišydami suberkite nusijotus miltus ir užminkykite minkštą nelipnią tešlą. Dėkite ją į aliejumi pateptą dubenį, užtieskite maistine plėvele ir valandą pakildinkite. Kepenis išvirkite su druska bei prieskoniais, ataušinkite ir sumalkite. Susmulkintą svogūną pakepkite su aliejumi, ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Sumaišykite įdaro produktus ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Pakilusią tešlą apmaigykite ir padalykite į 16 dalių. Iškočiokite gabalėlius į plonus lakštelius, krėskite per vidurį įdaro ir kruopščiai sulipdykite kraštelius. 20 minučių pakildinkite pyragėlius skardoje, tada patepkite su šlakeliu vandens išplaktu tryniu, pabarstykite nuplikytais kmynais ir kepkite 18-20 minučių iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Komentarai

Populiarūs įrašai