Orkaitėje keptos skumbrės
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
- 2 šviežių arba šaldytų skumbrių;
- 2 nedidelių svogūnų;
- 150 ml kečupo;
- 150 ml majonezo;
- žiupsnio Provanso žolelių;
- maltų pipirų;
- druskos;
Garnyrui reikės:
- 200 g bulvių;
- 25 ml grietinėlės.
Paruošimo būdas:
Bulves nuskuskite, pasmulkinkite ir dėkite į puodą su pasūdytu vandeniu. Virkite apie 20 minučių - kol suminkštės. Nupilkite vandenį, puodą gražinkite ant ugnies ir vis pakratydami kaitinkite dar kelias sekundes, kad išgaruotų vanduo. Liekite šiltą grietinėlę ir sugrūskite košę. Kol bulvės verda, ruoškite skumbres. Abi žuvis nuplaukite, išdorokite ir supjaustykite į 6-7 dalis. Pabarstykite prieskoniais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite 4-5 mm storio ritinukais. Sumaišykite pusę majonezo su puse kečupo ir pamirkykite šiame padaže žuvų gabalėlius. Dėkite žuvis ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tarp gabalėlių įsprauskite po svogūno riekutę ir sustumkite gabalėlius vieną prie kito. Spauskite ant žuvų likusį kečupą ir majonezą, šaukite į iki 180 C į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol žuvys gražiai paskrus.
Komentarai
Rašyti komentarą