Rozmarinais ir kadagių uogomis marinuotos lašišos
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C, skardą išklokite kepimo popieriumi, jį patepkite sviestu. Sugrūskite pipirus ir kadagių uogas. Susmulkinkite rozmarinų lapelius. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis. Žuvis nuplaukite, nusausinkite, aptepkite sviestu ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite kepsnius ant skardos, pašlakstykite citrinų sultimis ir kepkite 20 minučių. Per tą laiką ruoškite garnyrą. Užkaiskite puode vandenį, suberkite ryžius ir pasūdykite. Sumažinkite ugnį iki mažiausios. Uždengtame puode virkite 8 minutes, tada nukaiskite ir palikite brinkti dar 8-10 minučių.
- 2 lašišų filė gabalėlių;
- citrinos;
- 30 g lydyto sviesto;
- 30 g šviežių rozmarinų;
- 30 g kadagių uogų;
- šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių;
- 80 g ilgagrūdžių ryžių;
- 200 ml vandens;
- druskos.
Paruošimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C, skardą išklokite kepimo popieriumi, jį patepkite sviestu. Sugrūskite pipirus ir kadagių uogas. Susmulkinkite rozmarinų lapelius. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis. Žuvis nuplaukite, nusausinkite, aptepkite sviestu ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite kepsnius ant skardos, pašlakstykite citrinų sultimis ir kepkite 20 minučių. Per tą laiką ruoškite garnyrą. Užkaiskite puode vandenį, suberkite ryžius ir pasūdykite. Sumažinkite ugnį iki mažiausios. Uždengtame puode virkite 8 minutes, tada nukaiskite ir palikite brinkti dar 8-10 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą