Gardžioji tikroji lazanija
Mums reikės:
Mėsos padažui:
Pirmiausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas. Maišant daržoves pakepinkite iki kol morkos suminkštės. Tuomet sudėkite prieskonines žoleles, įdėkite lauro lapelius, žiupsnelį pipirų, pagal skonį druskos, sudėkite pomidorų pastą, viską išmaišykite ir 1-2 minutes pašildykite. Tada į daržoves sudėkite apkepintą faršą, viską gerai išmaišykite, sudėkite pasmulkintus konservuotus pomidorus (su visu skysčiu iš skardinės), išmaišykite. Ugnį sumažinkite ir pridengę mėsos padažą troškinkite apie 20-30 minučių, kol jis šiek tiek sutirštės. Padažui išsitroškinus iš jo išimkite lauro lapelius. Kol troškinsis mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos (man užtrunka apie 2-3 minutes). Tada plona srovele, vis maišant arba plakant šluotele supilkite pieną. Kantriai, ant nedidelės ugnies, nuolat maišant virkite šį padažą ir tikrai įvyks stebuklas - jis tarsi magiškai sutirštės ir taps nuostabiai kreminės konsistencijos. Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto kietojo sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir kvapniųjų pipirų. Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde paskleiskite mėsos padažo sluoksnį. Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį. Labai svarbu, kad pirmasis sluoksnis būtų būtent mėsos padažo - jokiu būdu nepradėkite sluoksniuoti nuo lazanijos lakštų, kadangi jie gali sukietėti ir prilipti prie indo. Ant lakštų vėl paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Kepimo indo viršų uždenkite folija. Lazaniją kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje viso apie 50 minučių.
Mėsos padažui:
- 500g jautienos faršo;
- 400g konservuotų pomidorų savo sultyse;
- 2 morkų;
- 2 svogūnų;
- šaukštas pomidorų pastos;
- 2 lauro lapeliai;
- šaukštelis džiovinto raudonėlio;
- pusė šaukštelio čiobrelių;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus;
- vandens šlakelis.
- 500ml pieno;
- 40g sviesto;
- 40g miltų;
- sauja tarkuoto kietojo sūrio;
- žiupsnelis muskato.
Pirmiausia ruošiame mėsos padažą. Tam keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir maišant apkepinkite faršą. Apkepintą faršą trumpam atidėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus (jeigu imtų degti, įpilkite dar truputį aliejaus), tuomet sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas. Maišant daržoves pakepinkite iki kol morkos suminkštės. Tuomet sudėkite prieskonines žoleles, įdėkite lauro lapelius, žiupsnelį pipirų, pagal skonį druskos, sudėkite pomidorų pastą, viską išmaišykite ir 1-2 minutes pašildykite. Tada į daržoves sudėkite apkepintą faršą, viską gerai išmaišykite, sudėkite pasmulkintus konservuotus pomidorus (su visu skysčiu iš skardinės), išmaišykite. Ugnį sumažinkite ir pridengę mėsos padažą troškinkite apie 20-30 minučių, kol jis šiek tiek sutirštės. Padažui išsitroškinus iš jo išimkite lauro lapelius. Kol troškinsis mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite miltus ir maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos (man užtrunka apie 2-3 minutes). Tada plona srovele, vis maišant arba plakant šluotele supilkite pieną. Kantriai, ant nedidelės ugnies, nuolat maišant virkite šį padažą ir tikrai įvyks stebuklas - jis tarsi magiškai sutirštės ir taps nuostabiai kreminės konsistencijos. Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto kietojo sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir kvapniųjų pipirų. Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde paskleiskite mėsos padažo sluoksnį. Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį. Labai svarbu, kad pirmasis sluoksnis būtų būtent mėsos padažo - jokiu būdu nepradėkite sluoksniuoti nuo lazanijos lakštų, kadangi jie gali sukietėti ir prilipti prie indo. Ant lakštų vėl paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Kepimo indo viršų uždenkite folija. Lazaniją kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje viso apie 50 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą