Tiršta vištienos ir lydyto sūrelio sriuba


Mums reikės:
  •  1,5l vandens;
  • pusė kubelio ekologiško daržovių sultinio;
  • 2 lauro lapelių;
  • 200g vištienos filė;
  • 80g ryžių;
  • 1 didesnė morka;
  • 2 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kario;
  • 300g lydyto sūrelio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šviežių krapų ir petražolių.
 Paruošimo būdas: 
 Į vandenį beriame druskos, įmetame pusę sultinio kubelio, sudedame vištienos filė ir verdame 20 minučių. Jai išvirus išimame ją ir supjaustome mažais gabaliukais. Suberiame ryžius į mėsos sultinį ir paverdame 5 minutes. Tuomet suberiame kubeliais pjaustytas bulves, pakepintą tarkuotą morką bei smulkiai pjaustytą svogūną. Verdame kol bulvės pradeda minkštėti. Tada sudedame supjaustytą mėsą, karį, bei susmulkintą česnaką. Paverdame dar apie 10 minučių. Nukeliame puodą nuo ugnies, sudedame lydytą sūrelį ir maišome kol išsilydo. Pagardiname krapais bei petražolėmis.

Komentarai

Populiarūs įrašai