Baklažanai su pomidorais ir mocarela
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Baklažaną supjaustykite gabalėliais. Ši daržovė klastinga - prieš kepant rekomenduojama baklažaną pabarstyti druska ir palikti kuriam laikui pritraukti (taip apdorotas jis nebus guminis arba kietas), tada kepti nedideliame aliejaus kiekyje. Pomidorus supjaustykite vidutinio storumo gabalėliais. Vyšninius pomidorus galite supjaustyti mažesniais gabalėliais. Pasmulkinkite mocarelą. Baklažanų ritinėlius apkepinkite įkaitintoje keptuvėje iš vienos pusės, tada apverskite, uždėkite ant viršaus pomidoro ir sūrio gabalėlių, keptuvę uždenkite dangčiu ir kelias minutes pakepkite ant nedidelės ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekite su šviežiais ar džiovintais bazilikais.
- 1 vidutinio dydžio baklažanas;
- 3 vidutinio dydžio pomidorai;
- 1 mocarelos rutulėlis;
- druskos pagal skonį;
- bazilikų papuošti;
- aliejaus kepti.
Paruošimo būdas:
Baklažaną supjaustykite gabalėliais. Ši daržovė klastinga - prieš kepant rekomenduojama baklažaną pabarstyti druska ir palikti kuriam laikui pritraukti (taip apdorotas jis nebus guminis arba kietas), tada kepti nedideliame aliejaus kiekyje. Pomidorus supjaustykite vidutinio storumo gabalėliais. Vyšninius pomidorus galite supjaustyti mažesniais gabalėliais. Pasmulkinkite mocarelą. Baklažanų ritinėlius apkepinkite įkaitintoje keptuvėje iš vienos pusės, tada apverskite, uždėkite ant viršaus pomidoro ir sūrio gabalėlių, keptuvę uždenkite dangčiu ir kelias minutes pakepkite ant nedidelės ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekite su šviežiais ar džiovintais bazilikais.
Komentarai
Rašyti komentarą