Rūkytos lašišos užtepėlė
Mums reikės:
- 200g rūkytos lašišos;
- 300g šviežio tepamojo sūrelio;
- 2 valgomieji šaukštai citrinų sulčių;
- 2 valgomieji šaukštai kaparėlių;
- ryšulėlis petražolių;
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Paruošimo būdas:
Lašišą suplėšykite mažesniais gabalėliais, sudėkite į trintuvą, sukrėskite tepamąjį sūrelį, supilkite citrinų sultis, suberkite petražoles, pusę kaparėlių ir prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu norite jausti lašišos konsistenciją, visiškai nesusmulkinkite masės - tegul lieka keli didesni gabaliukai. Įmaišykite likusius kaparėlius, sudėkite masę į dubenėlį ir patiekite su skrebučiais ar krekeriais arba įdarykite tešlos maišelius, tepkite ant vyšninių pomidorų puselių, pagardinkite lietinius.
Komentarai
Rašyti komentarą