Bolivinių balandų salotos su špinatais ir granatų sėklomis

Mums reikės:

  • 70g bolivinių balandų:
  • 1 vidutinis obuolys;
  • 2 didelės saujos šviežių mažų špinatų lapelių;
  • pusė didelio granato sėklų;
  • 100g fetos arba minkšto ožkų sūrio;
  • 70g gruzdintų graikinių riešutų:
Padažui:
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis sojų padažo;
  • druska ir pipirai pagal skonį.
Paruošimo eiga:
Išvirkite ir visiškai atvėsinkite bolivines balandas. Nulupkite ir gabalėliais supjaustykite obuolį. Į didelį puodą sudėkite mažus špinatų lapelius, kubeliais pjaustytą obuolį, granatų sėklas ir virtas bolivines balandas. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis ir užpilkite ant salotų. Viską lengvai išmaišykite. Prieš patiekdami, užberkite gruzdintų graikinių riešutų ir trupinto sūrio.

Komentarai

Populiarūs įrašai