Jūrų gėrybių salotos su daržovėmis ir riešutais
Mums reikės:
Paprikas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25-30 minučių, paaušinkite plastikiniame maišelyje, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Kol paprikos kepa, paruoškite kitus produktus. Užvirkite litrą sūdyto vandens, pilkite citrinų sultis, dėkite jūrų gėrybes ir pamaišydami virkite 3 minutes. Suverskite į rėtį, gerai nuvarvinkite ir ataušinkite. Šparagines pupeles atšildykite ir 4-5 minutes kepkite su šaukštu įkaitinto aliejaus. Brokolius išskirstykite žiedynėliais, 2-3 minutes pavirkite sūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Alyvuoges perpjaukite pusiau. Sumaišykite jūrų gėrybes su daržovėmis ir sudėkite į lėkštes. Pašlakstykite su citrinų sultimis ir prieskoniais suplaktu aliejumi, pabarstykite kapotais riešutais ir tiekite.
- 250g šaldytų jūrų gėrybių mišinio;
- 200g brokolių;
- 150g šaldytų šparaginių pupelių;
- po pusę geltonos ir raudonos saldžiosios paprikos;
- 100 žalių alyvuogių;
- 25g graikinių riešutų;
- šaukšto citrinų sulčių;
- šaukšto aliejaus;
- druskos.
- 50ml alyvuogių aliejaus;
- šaukšto citrinų sulčių;
- šviežiai grūstų pipirų;
- druskos.
Paprikas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25-30 minučių, paaušinkite plastikiniame maišelyje, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Kol paprikos kepa, paruoškite kitus produktus. Užvirkite litrą sūdyto vandens, pilkite citrinų sultis, dėkite jūrų gėrybes ir pamaišydami virkite 3 minutes. Suverskite į rėtį, gerai nuvarvinkite ir ataušinkite. Šparagines pupeles atšildykite ir 4-5 minutes kepkite su šaukštu įkaitinto aliejaus. Brokolius išskirstykite žiedynėliais, 2-3 minutes pavirkite sūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Alyvuoges perpjaukite pusiau. Sumaišykite jūrų gėrybes su daržovėmis ir sudėkite į lėkštes. Pašlakstykite su citrinų sultimis ir prieskoniais suplaktu aliejumi, pabarstykite kapotais riešutais ir tiekite.
Komentarai
Rašyti komentarą