Jūrų gėrybių salotos su daržovėmis ir riešutais

Mums reikės:
  • 250g šaldytų jūrų gėrybių mišinio;
  • 200g brokolių;
  • 150g šaldytų šparaginių pupelių;
  • po pusę geltonos ir raudonos saldžiosios paprikos;
  • 100 žalių alyvuogių;
  • 25g graikinių riešutų;
  • šaukšto citrinų sulčių;
  • šaukšto aliejaus;
  • druskos. 
Pagardui:
  • 50ml alyvuogių aliejaus;
  • šaukšto citrinų sulčių;
  • šviežiai grūstų pipirų;
  • druskos. 
Paruošimo būdas:
Paprikas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25-30 minučių, paaušinkite plastikiniame maišelyje, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Kol paprikos kepa, paruoškite kitus produktus. Užvirkite litrą sūdyto vandens, pilkite citrinų sultis, dėkite jūrų gėrybes ir pamaišydami virkite 3 minutes. Suverskite į rėtį, gerai nuvarvinkite ir ataušinkite. Šparagines pupeles atšildykite ir 4-5 minutes kepkite su šaukštu įkaitinto aliejaus. Brokolius išskirstykite žiedynėliais, 2-3 minutes pavirkite sūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Alyvuoges perpjaukite pusiau. Sumaišykite jūrų gėrybes su daržovėmis ir sudėkite į lėkštes. Pašlakstykite su citrinų sultimis ir prieskoniais suplaktu aliejumi, pabarstykite kapotais riešutais ir tiekite.

Komentarai

Populiarūs įrašai