Korėjietiškos kopūstų salotos
Mums reikės:
Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, morkas rupiai sutarkuokite, nulupkite ir susmulkinkite česnakus, sugrūskite kalendrų grūdelius. Sumaišykite visus šiuos produktus ir sudekite į nerūdyjančio plieno ar emaliuotą indą. Užkaiskite vandenį ir ištirpinkite jame cukrų bei druską. Kai užvirs, liekite aliejų, actą ir po minutės nukaiskite. Karštą marinatą pilkite ant salotų, stengdamiesi nuplikyti visą paviršių. Užvoškite lėkštute ar dangteliu, dėkite ant viršaus svorį ir ataušinkite kambario temperatūroje, tada statykite salotas į šaldytuvą ir pamarinuokite 12-16 valandų. Paruoštas sukimštas į stiklainius salotas galite laikyti šaldytuve mėnesį.
- 3kg kopūstų;
- 3-4 morkų;
- 2 česnakų galvučių;
- šaukštelio kalendrų grūdelių.
- 1l vandens;
- 250ml aliejaus;
- 250ml acto;
- 3 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštų druskos.
Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, morkas rupiai sutarkuokite, nulupkite ir susmulkinkite česnakus, sugrūskite kalendrų grūdelius. Sumaišykite visus šiuos produktus ir sudekite į nerūdyjančio plieno ar emaliuotą indą. Užkaiskite vandenį ir ištirpinkite jame cukrų bei druską. Kai užvirs, liekite aliejų, actą ir po minutės nukaiskite. Karštą marinatą pilkite ant salotų, stengdamiesi nuplikyti visą paviršių. Užvoškite lėkštute ar dangteliu, dėkite ant viršaus svorį ir ataušinkite kambario temperatūroje, tada statykite salotas į šaldytuvą ir pamarinuokite 12-16 valandų. Paruoštas sukimštas į stiklainius salotas galite laikyti šaldytuve mėnesį.
Komentarai
Rašyti komentarą