Pyragėliai su kiaušiniais ir svogūnų laiškais
Mums reikės:
Tešlai:
Mieles ištirpinkite šlakelyje šilto vandens, įmaišykite šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir palikite pastovėti, kol paviršius suputos. Kefyrą suplakite su kiaušiniu, likusiu cukrumi, druska, liekite ištirpintą sviestą, aliejų, krėskite raugą ir gerai išmaišykite. Toliau maišydami dalimis berkite nusijotus miltus - jų dėkite tiek, kad gautumėte minkštą, lipnią tešlą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir 2,5 valandoms statykite į šaldytuvą. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūnų laiškus susmulkinkite. Sumaišykite kiaušinius su ryžiais ir svogūnais, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stallo, apmaigykite ir padalykite į 26 gabalėlius. Kiekevieną gabalėlį iškočiokite į ploną blynelį, krėskite per vidurį įdaro ir gražiai sulipinkite kraštelius. Sudėkite ruošinukus sujungimo siūle į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos, užklokite ir pakildinkite dar 20 minučių. Tada aptepkite pieno bei trynio plakiniu ir kepkite 25-30 minučių iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tešlai:
- 420-460g miltų;
- didelio kiaušinio;
- 250ml kefyro;
- 100g cukraus;
- 50g sviesto;
- 2 šaukštų aliejaus;
- 25g šviežių arba 6g sausų mielių;
- trynio;
- šaukšto pieno;
- žiupsnio druskos.
- 4 kaiušinių;
- 200g svogūnų laiškų;
- 100g ryžių;
- maltų pipirų;
- druskos.
Mieles ištirpinkite šlakelyje šilto vandens, įmaišykite šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir palikite pastovėti, kol paviršius suputos. Kefyrą suplakite su kiaušiniu, likusiu cukrumi, druska, liekite ištirpintą sviestą, aliejų, krėskite raugą ir gerai išmaišykite. Toliau maišydami dalimis berkite nusijotus miltus - jų dėkite tiek, kad gautumėte minkštą, lipnią tešlą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir 2,5 valandoms statykite į šaldytuvą. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūnų laiškus susmulkinkite. Sumaišykite kiaušinius su ryžiais ir svogūnais, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stallo, apmaigykite ir padalykite į 26 gabalėlius. Kiekevieną gabalėlį iškočiokite į ploną blynelį, krėskite per vidurį įdaro ir gražiai sulipinkite kraštelius. Sudėkite ruošinukus sujungimo siūle į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos, užklokite ir pakildinkite dar 20 minučių. Tada aptepkite pieno bei trynio plakiniu ir kepkite 25-30 minučių iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Komentarai
Rašyti komentarą