Gaspačas

Mums reikės:

  • 6 pomidorai;
  • 1 didelis agurkas;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 2 salierų kotai;
  • ryšulėlis petražolių;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 200ml pomidorų sulčių;
  • tabasko padažo;
  • 1 arbatinis šaukštelis Vusterio padažo;
  • 50ml alyvuogių aliejaus;
  • 50ml raudonojo vyno acto;
  • 2 avokadai;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimo būdas:
Pomidorus galite nulupti, galite ir nelupti - kaip pageidaujate. Supjaustykite juos mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį indą arba puodą. Agurkus nulupkite ir pašalinkite sėklytes, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su pomidorais. Raudonąjį svogūną, salierų kotus, žalumynus ir česnako skilteles smulkiai sukapokite, sudėkite į didelį indą ir sutrinkite rankiniu trintuvu (jei tokio neturite, trinkite kokteilinėje arba virtuvės kombaine). Jei nenorite, kad masė gautųsi vientisos kreminės konsistencijos, pusę ingredientų atidėkite į šalį ir sudėkite tik baigdami trinti. Smulkiai supjaustykite avokadą, jį ir kitus likusius ingredientus sudėkite į sutrintą masę, krupščiai išmaišykite, įberkite prieskonių pagal skonį ir dėkite į šaldytuvą atvėsti. Jei norite, prieš tiekdami sriubą galite įmesti ledo kubelių, tada sriuba bus šaltesnė.

Komentarai

Populiarūs įrašai