Nepakeičiamas guliašas
Mums reikės:
- 700g kiaulienos ar kitos jums patinkančios mėsos;
- morka;
- svogūnas;
- druska, pipirai;
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo;
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių;
- 3 valgomieji šaukštai grietinės;
- raugintas ar marinuotas agurkas;
- 1 valgomasis šaukšas miltų;
- 2 skiltelės česnako.
Paruošimo eiga:
Kiaulieną ar kitą pasirinktą mėsą supjaustome juostelėmis, apibarstome prieskoniais, druska, pipirais ir apkepame aliejuje. Vieni ją apkeptą sudeda į puodą, bet aš palieku keptuvėje ant mažos ugnies užpylus vos vandens, kol kitoje keptuvėje apkepu pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir tarkuotą morką. Jiems iškepus juos taip pat sudedu į keptuvę su besitroškinančia mėsa ir įpylu dar šiek tiek vandens. Pasigaminame padažą: sumaišome pomidorų padažą, grietinę, garstyčias, smulkiai pjaustytą česnaką ir miltus. Aš taip pat tą padažiuką praskiedžiu su truputėliu šilto vandens. Supilame jį į mūsų keptuvę su besitroškinančiomis daržovėmis ir mėsyte. Sudedame sutarkuotą marinuotą ar raugintą agurką ir dar patroškiname 5 minutes. Patiekiame, su kuo tik mėgstame, bulvėmis, koše, ryžiais ar kita.
Komentarai
Rašyti komentarą