Nepakeičiamas guliašas

Mums reikės:

  • 700g kiaulienos ar kitos jums patinkančios mėsos;
  • morka;
  • svogūnas;
  • druska, pipirai;
  • 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo;
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių;
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės;
  • raugintas ar marinuotas agurkas;
  • 1 valgomasis šaukšas miltų;
  • 2 skiltelės česnako.

Paruošimo eiga:

Kiaulieną ar kitą pasirinktą mėsą supjaustome juostelėmis, apibarstome prieskoniais, druska, pipirais ir apkepame aliejuje. Vieni ją apkeptą sudeda į puodą, bet aš palieku keptuvėje ant mažos ugnies užpylus vos vandens, kol kitoje keptuvėje apkepu pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir tarkuotą morką. Jiems iškepus juos taip pat sudedu į keptuvę su besitroškinančia mėsa ir įpylu dar šiek tiek vandens. Pasigaminame padažą: sumaišome pomidorų padažą, grietinę, garstyčias, smulkiai pjaustytą česnaką ir miltus. Aš taip pat tą padažiuką praskiedžiu su truputėliu šilto vandens. Supilame jį į mūsų keptuvę su besitroškinančiomis daržovėmis ir mėsyte. Sudedame sutarkuotą marinuotą ar raugintą agurką ir dar patroškiname 5 minutes. Patiekiame, su kuo tik mėgstame, bulvėmis, koše, ryžiais ar kita. 

Komentarai

Populiarūs įrašai