Skaniausias troškinys

Mums reikės:

  • 0,5kg kiaulienos;
  • 6 bulvės;
  • morka;
  • svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės;
  • druskos, pipirų,
  • 150ml pieno.

Paruošimo eiga:

Mėsą supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais ir apkepti aliejuje. Tada ją perkelti į puodą ir įpylus vos palei dugną vandens patroškinti 15 minučių. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, morką griežinėliais ir taip pat apkepti aliejuje. Visą tai taip pat sudėti į puodą su mėsa ir patroškinti dar 10 minučių. Kol troškinasi, susipjaustome bulves kąsnio dydžio gabaliukais ir taip pat sudedame į besigaminantį troškinį. Galima pilti vandens, bet aš pilu pagal savo puodą, 1,5 litro vandenyje ištirpintą sultinio kubelį. Sudedame prieskonius, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar patroškiname kol suminkštės daržovės. Atskirame dubenėlyje sumaišome grietinę, pieną bei miltus ir supilame į puodą. Leidžiame dar  minutes pasitroškinti ir viskas.

P.S. Aš negailiu česnako, dedu daugiau, duoda labai gerą skonį, dar kartais kai norisi paįvairinti troškinuką, kartu įdedu smulkinto kopūsto, gaunasi dar sotesnis ir gardesnis.

Komentarai

Populiarūs įrašai