Bandelės su troškintais kopūstais

Mums reikės:
 Tešlai:
  • 500g miltų;
  • 7g sausų mielių;
  • 250ml riebaus pieno;
  • kiaušinio;
  • trynio;
  • 60g sviesto;
  • 1,5 šaukšto cukraus;
  • žiupsnio druskos. 
Įdarui:
  • 700g kopūstų;
  • svogūno;
  • 6 kiaušinių;
  • 30g sviesto;
  • kelios petražolių šakelės;
  • kelios krapų šakelės; 
  • pusė šaukšto cukraus;
  • druskos. 
Viršui: 
  • trynio;
  • šaukšto pieno.
Paruošimo būdas: 
150ml pieno pašildykite iki kūno temperatūros. Ištirpinkite jame mieles bei cukrų, berkite pusę nusijotų miltų, gerai išmaišykite, užklokite dubenį ir valandą kildinkite šiltoje vietoje. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kopūstus ir svogūną supjaustykite šiaudeliais, susmulkinkite žalumynų lapelius. Didelėje storadugnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Berkite svogūnus ir kepkite maišydami, kol pagels, tada pridėkite kopūstus, berkite cukraus, druskos, pilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol kopūstai suminkštės ir išgaruos visas skystis. Nukaiskite, ataušinkite ir sumaišykite su kiaušiniais bei žalumynais. Įpakilusį raugą sudėkite likusius tešlos produktus ir gerai išminkykite. Kai tešla nebelips prie rankų, dėkite ją į didelį polietileninį maišelį ir užriškite taip, kad tuščios vietos maišelyje būtų gerokai daugiau nei užima tešla. Dėkite maišelį į puodą su šiltu vandeniu (40-45 C), uždenkite dangčiu ir 40 minučių statykite į šiltą vietą. Pakilusią tešlą išimkite iš maišelio, apmaigykite ant aliejumi pateptos lentelės ir padalykite į 26 gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną blynelį, krėskite per vidurį įdaro ir gražiai sulipinkite kraštelius. Sudėkite ruošinukus sujungimo siūle į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite pieno ir trynio plakiniu ir šaukite į iki 190 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių, tada karštį padidinkite iki 210 C ir kepkite dar 10 minučių.

Komentarai

Populiarūs įrašai