Pyragėliai su raugintais kopūstais
Mums reikės:
Tešlai:
Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene ir palikite 5-7 minutes pastovėti kambario temperatūroje. Tada krėskite grietinę, liekite aliejų, berkite druską ir maišydami dalimis įsijokite miltus - berkite jų tiek, kad gautumėte minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Dėkite ją į aliejumi pateptą dubenėlį, užtieskite maistine plėvele ir valandą pakildinkite. Kopūstus nusunkite ir pasmulkinkite. Papriką ir svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, susmulkinkite česnaką. Didelėje keptuvėje storu dugnu pakaitinkite aliejų, berkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps skaidrūs, tada krėskite pomidorų pastą ir išmaišykite. Pridėkite paprikas, česnakus, pilkite 100ml vandens, gardinkite prieskoniais ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis - 25-30 minučių. Ataušinkite. Pakilusią tešlą apmaigykite ir padalykite į 14 gabalėlių. Iškočiokite juos į pailgus lakštelius, per vidurį dėkite įdaro ir gerai sulipinkite tešlos kraštelius, suformuodami cepelino formos pyragėlius. Dėkite ruošinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą, šiek tiek suplokite, uždenkite maistine plėvele ir dar 20 minučių pakildinkite. Pakilusius patepkite su pienu išplaktu tryniu, subadykite šakute, pabarstykite mėgstamomis sėklomis ir šaukite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes,
Tešlai:
- 325-350g miltų;
- 200ml riebaus pieno;
- šaukšto grietinės;
- šaukšto aliejaus;
- 7g sausų mielių;
- šaukštelio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- trynio;
- šaukšto pieno.
- 400g raugintų kopūstų;
- šaukšto tirštos pomidorų pastos be priedų;
- saldžiosios paprikos;
- svogūno;
- česnako skiltelės;
- 2 šaukštų aliejaus;
- pusė šaukštelio kmynų;
- žiupsnio aitriosios paprikos dribsnių.
Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene ir palikite 5-7 minutes pastovėti kambario temperatūroje. Tada krėskite grietinę, liekite aliejų, berkite druską ir maišydami dalimis įsijokite miltus - berkite jų tiek, kad gautumėte minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Dėkite ją į aliejumi pateptą dubenėlį, užtieskite maistine plėvele ir valandą pakildinkite. Kopūstus nusunkite ir pasmulkinkite. Papriką ir svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, susmulkinkite česnaką. Didelėje keptuvėje storu dugnu pakaitinkite aliejų, berkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps skaidrūs, tada krėskite pomidorų pastą ir išmaišykite. Pridėkite paprikas, česnakus, pilkite 100ml vandens, gardinkite prieskoniais ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis - 25-30 minučių. Ataušinkite. Pakilusią tešlą apmaigykite ir padalykite į 14 gabalėlių. Iškočiokite juos į pailgus lakštelius, per vidurį dėkite įdaro ir gerai sulipinkite tešlos kraštelius, suformuodami cepelino formos pyragėlius. Dėkite ruošinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą, šiek tiek suplokite, uždenkite maistine plėvele ir dar 20 minučių pakildinkite. Pakilusius patepkite su pienu išplaktu tryniu, subadykite šakute, pabarstykite mėgstamomis sėklomis ir šaukite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes,
Komentarai
Rašyti komentarą