Tunais įdaryti pyragėliai
Mums reikės:
Tešlai:
Pieną pašildykite iki kūno temperatūros ir ištirpinkite jame mieles bei cukrų. Liekite aliejų, dėkite trynius, berkite druskos ir gerai išmaišykite. Dalimis berkite miltus - jų dėkite tiek, kad gautumėte minkštą, bet jau nelipnią tešlą. Užklokite ją ir valandą pakildinkite. Per tą laiką ruoškite įdarą. Ryžius išvirkite, kaip nurodytą ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir kalendrų lapelius, tunus nuvarvinkite ir sumaigykite šakute. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir iki gelsvumo pakepkite svogūnus. Visus įdaro produktus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais. Pakilusią tešlą vėl apmaigykite ir padalykite į 14 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į pailgą lakštelį, per vidurį dėkite įdaro. Tešlos kraštus pakelkite, sujunkite virš įdaro ir gerai sulipinkite. Sudėkite ruošinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą, užklokite maistine plėvele ir dar 20 minučių pakildinkite. Tada aptepkite su šaukštu pieno išplaktu tryniu, pabarstykite sezamais ir šaukite skardą į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes.
Tešlai:
- 360-380g miltų;
- 200ml pieno;
- 7g sausų mielių;
- šaukšto cukraus;
- 2 kiaušinių trynių;
- 30ml aliejaus;
- žiupsnio druskos.
- 180g konservuotų tunų aliejuje;
- 100g ilgagrūdžių ryžių;
- 2 kiaušinių;
- svogūno;
- 2 šaukštų majonezo;
- šaukštelio aliejaus;
- kelių kalendrų šakelių;
- maltų pipirų;
- druskos.
- kiaušinio trynio;
- šaukšto pieno.
Pieną pašildykite iki kūno temperatūros ir ištirpinkite jame mieles bei cukrų. Liekite aliejų, dėkite trynius, berkite druskos ir gerai išmaišykite. Dalimis berkite miltus - jų dėkite tiek, kad gautumėte minkštą, bet jau nelipnią tešlą. Užklokite ją ir valandą pakildinkite. Per tą laiką ruoškite įdarą. Ryžius išvirkite, kaip nurodytą ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir kalendrų lapelius, tunus nuvarvinkite ir sumaigykite šakute. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir iki gelsvumo pakepkite svogūnus. Visus įdaro produktus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais. Pakilusią tešlą vėl apmaigykite ir padalykite į 14 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į pailgą lakštelį, per vidurį dėkite įdaro. Tešlos kraštus pakelkite, sujunkite virš įdaro ir gerai sulipinkite. Sudėkite ruošinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą, užklokite maistine plėvele ir dar 20 minučių pakildinkite. Tada aptepkite su šaukštu pieno išplaktu tryniu, pabarstykite sezamais ir šaukite skardą į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes.
Komentarai
Rašyti komentarą