Keptuvėje kepti pyragėliai su grybais
Mums reikės:
Tešlai:
Baravykus užpilkite šlakeliu verdančio vandens ir palikite brinkti, kol ruošite kitus produktus. 145ml vandens pašildykite iki 40-45 C temperatūros. Ištirpinkite jame mieles, berkite 50g miltų, gerai išmaišykite, užklokite ir palikite pusvalandį pakilti. 425g miltų nusijokite ir sumaišykite su šaukšteliu cukraus, druska, kiaušiniais, liekite 130ml šilto vandens, krėskite raugą ir labai gerai išminkykite. Kildinkite pusvalandį, vėl išminkykite ir kildinkite dar pusvalandį. Ištirpinkite sviestą su likusiu cukrumi, išmaišykite miltus ir liekite į tešlą. Vėl gerai išminkykite, dar valandą pakildinkite, apmaigykite ir 10-30 minučių dėkite į šaldytuvą. Baravykus, pievagrybius ir svogūną supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite česnaką. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir iki gelsvumo pakepkite svogūnus, berkite grybus ir maišydami kepkite, kol išgaruos sunka. Tada pridėkite česnakus, prieskonius, pakepkite dar kelias minutes, nukaiskite ir ataušinkite. Tešlą padalykite į 32 gabalėlius, suvoliokite iš jų rutuliukus ir suplokite į plonus blynelius. Ant kiekvieno dėkite įdaro, sulipdykite kraštelius ir suformuokite pailgus plokščius pyragėlius. Sudėkite juos į miltais pabarstytą skardą, užklokite ir dar 20 minučių pakildinkite. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje po pusę minutės iš abiejų pusių.
Tešlai:
- 525g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 8g sausų mielių;
- 50g cukraus;
- 65g sviesto;
- žiupsnio druskos.
- 300g pievagrybių;
- kelių džiovintų baravykų;
- didelio svogūno;
- česnako skiltelės;
- 1-2 šaukštų aliejaus;
- šviežiai grūstų pipirų;
- maltų kmynų;
- druskos.
- 50ml aliejaus.
Baravykus užpilkite šlakeliu verdančio vandens ir palikite brinkti, kol ruošite kitus produktus. 145ml vandens pašildykite iki 40-45 C temperatūros. Ištirpinkite jame mieles, berkite 50g miltų, gerai išmaišykite, užklokite ir palikite pusvalandį pakilti. 425g miltų nusijokite ir sumaišykite su šaukšteliu cukraus, druska, kiaušiniais, liekite 130ml šilto vandens, krėskite raugą ir labai gerai išminkykite. Kildinkite pusvalandį, vėl išminkykite ir kildinkite dar pusvalandį. Ištirpinkite sviestą su likusiu cukrumi, išmaišykite miltus ir liekite į tešlą. Vėl gerai išminkykite, dar valandą pakildinkite, apmaigykite ir 10-30 minučių dėkite į šaldytuvą. Baravykus, pievagrybius ir svogūną supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite česnaką. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir iki gelsvumo pakepkite svogūnus, berkite grybus ir maišydami kepkite, kol išgaruos sunka. Tada pridėkite česnakus, prieskonius, pakepkite dar kelias minutes, nukaiskite ir ataušinkite. Tešlą padalykite į 32 gabalėlius, suvoliokite iš jų rutuliukus ir suplokite į plonus blynelius. Ant kiekvieno dėkite įdaro, sulipdykite kraštelius ir suformuokite pailgus plokščius pyragėlius. Sudėkite juos į miltais pabarstytą skardą, užklokite ir dar 20 minučių pakildinkite. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje po pusę minutės iš abiejų pusių.
Komentarai
Rašyti komentarą