Bolonijos lazanija su grybais

Mums reikės:
  •  340g kvietinių miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 200g puskiečio sūrio.
Mėsos ir grybų padažui:
  • 300g maltos jautienos;
  • 300g pievagrybių;
  • 4 nunokusių pomidorų;
  • 2 svogūnų;
  • morkos;
  • šaukšto pomidorų pastos;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • šaukštelio itališkų žolelių mišinio;
  • šviežiai grūstų pipirų;
  • druskos. 
Bešamelio padažui: 
  •  500ml pieno;
  • 50g sviesto;
  • 2 šaukštų miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelis malto muskato.
Paruošimo būdas: 
Miltus nusijokite, įmuškite kiaušinius ir užminkykite kietoką elastingą tešlą. Susukite ją į maistinę plėvelę ir palikite valandą pabrinkti. Per tą laiką paruoškite padažus. keptuvėje pakaitinkite šaukštą aliejaus ir įtrupinkite faršą. Maišydami pakepkite, kol išgaruos sunka. Išimkite ir atidėkite. Į keptuvę liekite likusį aliejų, berkite smulkintus svogūnus bei rupiai tarkuotą morką ir pakepkite 4-5 minutes. Grybus susmulkinkite, pomidorus nulupkite ir sutrinkite. Berkite į keptuvę grybus, mėsą, krėskite pomidorus, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite 25-30 minučių. Pieną užvirkite, pasūdykite ir nukaiskite. Išlydykite sviestą, berkite į jį miltus ir minutę maišydami pakaitinkite. Tada sumažinkite ugnį ir po truputį supilkite karštą pieną. Kad nesusidarytų gumuliukų, nuolat maišykite šluotele. Kai padažas sutirštės, nukaiskite ir pagardinkite pipirais bei muskatu. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą ir išpjaukite iš jo 4 jūsų kepimo indo dydžio lakštus. Indą patepkite aliejumi ir įklokite pirmąjį lakštą. Krėskite ant jo ketvirtį mėsos įdaro, apliekite bešameliu, berkite truputį sūrio. Taip sudėkite visus produktus, viršų pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite lazaniją iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

Komentarai

Populiarūs įrašai