Itališkas kiaulienos vyniotinis Porchetta

Mums reikės:
  •  1,5kg kiaulienos papilvės arba šoninės su oda;
  • 5 česnako skiltelių;
  • šaukšto smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės;
  • šaukšto maltos rūkytos saldžiosios paprikos;
  • pusė šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių;
  • šaukštelio džiovintų rozmarinų;
  • pusė šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • pusė šaukštelio džiovintų šalavijų;
  • šaukštelio pankolių sėklų;
  • šviežiai grūstų pipirų;
  • druskos.
Paruošimo būdas: 
Mėsą nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite, nupjaukite riebalų perteklių. Jei yra, išimkite šonkaulius. Dėkite mėsą ant stalo oda į apačią. Peiliu padarykite negilias įpjovas - rombus. Česnakus supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite mėsą česnakais, apelsinų žievelėmis, druska bei prieskoniais. Gerai įtrinkite. Susukite mėsą į ritinį, tampriai suriškite kulinarine virvele. Tada įsukite į kepimo popierių ir apvyniokite dvigubu folijos sluoksniu. Sandariai užlankstykite kraštelius ir dėkite ruošinį parai į šaldytuvą. Kepkite iki 160 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 3 valandas, retsykiais apversdami. Tada ištraukite, išvyniokite ir dėkite atgal į orkaitę. Karštį padidinkite iki 200 C ir kepkite dar 30 minučių.

Komentarai

Populiarūs įrašai