Itališkas kiaulienos vyniotinis Porchetta
Mums reikės:
Mėsą nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite, nupjaukite riebalų perteklių. Jei yra, išimkite šonkaulius. Dėkite mėsą ant stalo oda į apačią. Peiliu padarykite negilias įpjovas - rombus. Česnakus supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite mėsą česnakais, apelsinų žievelėmis, druska bei prieskoniais. Gerai įtrinkite. Susukite mėsą į ritinį, tampriai suriškite kulinarine virvele. Tada įsukite į kepimo popierių ir apvyniokite dvigubu folijos sluoksniu. Sandariai užlankstykite kraštelius ir dėkite ruošinį parai į šaldytuvą. Kepkite iki 160 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 3 valandas, retsykiais apversdami. Tada ištraukite, išvyniokite ir dėkite atgal į orkaitę. Karštį padidinkite iki 200 C ir kepkite dar 30 minučių.
- 1,5kg kiaulienos papilvės arba šoninės su oda;
- 5 česnako skiltelių;
- šaukšto smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės;
- šaukšto maltos rūkytos saldžiosios paprikos;
- pusė šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių;
- šaukštelio džiovintų rozmarinų;
- pusė šaukštelio džiovintų raudonėlių;
- pusė šaukštelio džiovintų šalavijų;
- šaukštelio pankolių sėklų;
- šviežiai grūstų pipirų;
- druskos.
Mėsą nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite, nupjaukite riebalų perteklių. Jei yra, išimkite šonkaulius. Dėkite mėsą ant stalo oda į apačią. Peiliu padarykite negilias įpjovas - rombus. Česnakus supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pabarstykite mėsą česnakais, apelsinų žievelėmis, druska bei prieskoniais. Gerai įtrinkite. Susukite mėsą į ritinį, tampriai suriškite kulinarine virvele. Tada įsukite į kepimo popierių ir apvyniokite dvigubu folijos sluoksniu. Sandariai užlankstykite kraštelius ir dėkite ruošinį parai į šaldytuvą. Kepkite iki 160 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 3 valandas, retsykiais apversdami. Tada ištraukite, išvyniokite ir dėkite atgal į orkaitę. Karštį padidinkite iki 200 C ir kepkite dar 30 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą