Karališkas omletas
- 4 kiaušinių;
- 3-4 pievagrybių;
- 1 pomidoro (arba saldžiosios paprikos),
- 2 šaukštų grietinėlės sūrio „Philadelphia“;
- saujelės bazilikų lapelių;
- šaukšto alyvuogių aliejaus;
- šaukšto sviesto;
- ½ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
- trupučio maltų juodųjų pipirų.
Paruošimo būdas:
Pomidorą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pašalinkite sėklas. Kiaušinius įmuškite į dubenėlį, įberkite druskos, pipirus, saldžiąją papriką, šiek tiek viską paplakite. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pabarstykite druska ir pavartydami ant nesmarkios ugnies kepkite apie 3-5 min., iki truputį ims rusvėti. Prie pievagrybių suberkite pomidorų gabaliukus, pamaišydami 1-2 min. kepkite. Įdėkite į keptuvę sviestą. Užpilkite ant pomidorų ir pievagrybių kiaušinius, uždėkite grietinėlės sūrį, suberkite bazilikus. Sumažinkite karštį iki silpno ir kepkite, kol kiaušiniai bus iškepę.
Komentarai
Rašyti komentarą