Kriauklės su krevetėmis ir Alfredo padažu

Mums reikės:
  • 16 didelių kriauklių (250g);
  • 200g šaldytų lukštentų krevečių;
  • 100g kietojo sūrio;
  • 200ml vidutinio riebumo grietinėlės;
  • 50g sviesto;
  • 80g nedidelių špinatų lapelių;
  • česnako skiltelės;
  • 50g pistacijų;
  • šaukštelio smulkiai tarkuotos citrinų žievelės;
  • šaukštelio aliejaus;
  • kelių petražolių šakelių;
  • žiupsnelio malto muskato;
  • maltų pipirų;
  • druskos. 

Paruošimo būdas: 
Sūrį sutarkuokite smulkiomis drožlėmis, česnako skiltelę sutraiškykite peilio šonu, susmulkinkite petražolių lapelius. Krevetes 2-3 minutes pavirkite sūdytame vandenyje, 16 atidėkite, o likusias susmulkinkite. Sukapokite riešutus. Atidėkite 16 špinatų lapelių. Likusius berkite į kiaurasamtį, kelioms minutėms pamerkite į puodą su verdančiu vandeniu, nuvarvinkite, gerai nuspauskite ir susmulkinkite. Į prikaistuvį dėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir česnaką. Kai sviestas ištirps, liekite grietinėlę ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol nugaruos trečdalis tūrio. Nevirkite! Išgriebkite česnaką, gardinkite padažą pipirais, muskatu bei druska, berkite sūrį ir maišykite, kol jis ištirps. Tada nukaiskite, įmaišykite citrinų žieveles, pusę riešutų, smulkintus žalumynus ir krevetes. Makaronus berkite į verdantį sūdytą vandenį, pavirkite 2-3 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės ir nukoškite. Dėkite į kiekvieną kriauklę po špinato lapelį, krėskite įdaro ir sustatykite į aliejumi pateptą kepimo indą. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada sudėkite į lėkštes, ant kiekvienos kriauklės įtaisykite po sveiką krevetę, pabarstykite likusiais riešutais ir skanaukite.

Komentarai

Populiarūs įrašai