Pyragėliai su jautiena

Mums reikės:
Tešlai:
  • 500g miltų;
  • 150ml pieno;
  • 100ml 10% riebumo grietinėlės;
  • 10g šviežių mielių;
  • šaukšto cukraus;
  • 50g sviesto;
  • kiaušinio;
  • žiupsnio druskos. 
Įdarui:
  • 400g virtos jautienos;
  • šaukšto tirštos pomidorų pastos be priedų;
  • svogūno;
  • šaukšto aliejaus;
  • maltų pipirų;
  • druskos. 
Papildomai: 
  • kiaušinio trynio;
  • 50g sviesto;
  • šaukšto pieno. 
 Paruošimo būdas: 
 Pašildykite pieną bei grietinėlę ir ištirpinkite mieles bei cukrų. Įmuškite kiaušinį, pilkite lydytą sviestą, berkite druskos ir gerai išplakite. Dalimis įmaišykite nusijotus miltus - jų berkite tiek, kad gautumėte minkštą, lengvai minkomą tešlą. Užklokite ją ir valandą pakildinkite. Mėsą sumalkite. Svogūną susmulkinkite ir iki minkštumo pakepkite su aliejumi. Berkite mėsą, krėskite pomidorų pastą, liekite samtelį sultinio ar vandens ir patroškinkite 5-6 minutes. Pagardinkite pipirais, druska ir ataušinkite. Pakilusią tešlą apmaigykite ir padalykite į 16 dalių, Kiekvieną iškočiokite į blynelį, per vidurį krėskite šaukštą įdaro ir kruopščiai sulipdykite kraštus. Dėkite ruošinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą, užklokite ir dar pusvalandį pakildinkite. Tada patepkite su pienu išplaktu tryniu ir šaukite į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25-30 minučių, dar karštus ištepkite lydytu sviestu ir ataušinkite.

Komentarai

Populiarūs įrašai