Švilpikai su šoninės padažu
Mums reikės:
Tešlai:
Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą. Imame ketvirtadalį tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti apie 0,5cm storio ir 3-4cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome norimo dydžio rombeliais. Taip suformuojame visus švilpikus. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus ( kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min, po to apverčiame ir kepame dar apie 15min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai. Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais. Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu apie 15min.
Tešlai:
- 800g bulvių;
- 100g miltų;
- kiaušųinis;
- 2 šaukštai ištirpinto sviesto;
- pusė šaukštelio druskos.
- 500ml 35% riebumo grietinėlės;
- 200g šaltai rūkytos šoninės;
- vidutinio dydžio svogūnas;
- sauja krapų.
Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą. Imame ketvirtadalį tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti apie 0,5cm storio ir 3-4cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome norimo dydžio rombeliais. Taip suformuojame visus švilpikus. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus ( kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min, po to apverčiame ir kepame dar apie 15min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai. Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais. Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu apie 15min.
Komentarai
Rašyti komentarą