Pyragėliai su vištiena

Mums reikės:
Tešlai:
  • 380-400g miltų;
  • 100g sviesto;
  • 200ml pieno;
  • šaukštelio cukraus;
  • 10g sausų mielių;
  • žiupsnio druskos. 
Įdarui:
  • 300g virtos arba keptos vištienos;
  • 100g kieto lydyto sūrio;
  • pomidoro;
  • pusės ryšulėlio svogūnų laiškų;
  • pusės ryšulėlio krapų;
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių;
  • maltų pipirų;
  • druskos. 
Viršui: 
  • kiaušinio trynio;
  • šaukšto sezamų.
 Paruošimo būdas: 
Pieną pašildykite iki kambario temperatūros ir ištirpinkite jame mieles bei cukrų. Liekite išlydytą sviestą, berkite druskos ir gerai išmaišykite. Dalimis berkite miltus - jų dėkite tiek - kad gautumėte minkštą, bet jau nelipnią tešlą. Užklokite ją ir pakildinkite šiltoje vietoje apie valandą. Vištieną suplėšykite šiaudeliais, sūrį rupiai sutarkuokite, susmulkinkite pomidorą ir žalumynus. Sumaišykite visus įdaro produktus, pagal skonį pagardinkite raudonėliais, druskai bei pipirais. Pakilusią tešlą apmaigykite ir padalykite į 8 dalis. Iškočiokite gabalėlius į plonus stačiakampius lakštus. Ant kiekvieno jų krašto krėskite įdaro. Laisvąjį kraštą supjaustykite juostelėmis neįpjaudami iki galo apie 5mm. Užlenkite ant įdaro nesupjaustytą tešlos kraštelį ir susukite į ritinukus. Sudėkite pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, dar 20 minučių pakildinkite, tada patepkite su šaukštu vandens išplaktu tryniu, pabarstykite sezamais ir šaukite į iki 190 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol gražiai paskrus - 18-20 minučių. 

Komentarai

Populiarūs įrašai