Prancūziškas batonas su prieskoniniu sviestu
Mums reikės:
- prancūziškas batonas;
- 200g sviesto;
- ryšulėlis šviežių žalumynų;
- druskos pagal skonį;
- 1-2 skiltelės česnako.
Paruošimo būdas:
Nedideliame puode ant mažos ugnies ar mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Smulkiai sukapokite žalumynus ir spaustuku išspauskite česnako skilteles. Į sviestą įmaišykite žalumynus, suberkite druską, sudėkite česnaką. Viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir įvertinkite, ar nieko netrūksta. Pats sviestas turi būti skanus, todėl negailėkite prieskonių. Batono viršuje padarykite keletą panašaus dydžio įpjovų ir šiek tiek jas praplėskite, kad galima būtų įdaryti sviestu. Arbatiniu šaukšteliu gausiai tepkite sviesto masę į kiekvieną įpjovą. Jeigu sviesto šiek tiek liko, užtepkite jį ant batono viršaus. Apvyniokite prancūzišką batoną aliuminio folija ir kepkite orkaitėje 180०C temperatūroje 15-20 minučių priklausomai nuo batono dydžio, kol batonas taps šiek tiek traškus. Ragaukite šiltą, plėšdami po riekelę.
Komentarai
Rašyti komentarą