Varškėčiai su razinomis
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Į dubenį sudėkite varškę, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, druską ir šakute suspaudykite, kad susidarytų biri masė ir neliktų gumulėlių. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite razinas ir viską gerai išmaišykite. Po šaukštą suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys tiršta masė, tinkama varškėčiams formuoti. Šlapiomis rankomis iš masės formuokite varškėčius, iš abiejų pusių apvoliokite manų kruopose ir dėkite ant medinės lentelės. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduos. Patiekite su grietine, uogiene ar saldžiu padažu.
- 500g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- pusės citrinos žievelės;
- sauja razinų;
- 6 valgomieji šaukštai miltų;
- 2 valgomieji šaukštai cukraus;
- šiek tiek druskos;
- manų kruopos apvolioti;
- aliejus kepti.
Paruošimo būdas:
Į dubenį sudėkite varškę, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, druską ir šakute suspaudykite, kad susidarytų biri masė ir neliktų gumulėlių. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite razinas ir viską gerai išmaišykite. Po šaukštą suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys tiršta masė, tinkama varškėčiams formuoti. Šlapiomis rankomis iš masės formuokite varškėčius, iš abiejų pusių apvoliokite manų kruopose ir dėkite ant medinės lentelės. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduos. Patiekite su grietine, uogiene ar saldžiu padažu.
Komentarai
Rašyti komentarą