Traškūs daržovių blyneliai
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Bulves ir morkas nuskuskite, sutarkuokite. Papriką supjaustykite mažais gabaliukais, svogūną susmulkinkite, sukapokite špinatus. Visas daržoves sumaišykite, įmuškite kiaušinius ir suberkite prieskonius. Po šaukštą sudėkite miltus. Jeigu atrodo, kad užtenka ir dviejų šaukštų, daugiau nedėkite. Svarbiausia, kad masė nebūtų per skysta ir vandeninga. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir po šaukštą dėkite masę. Kepkite, kol blyneliai gražiai paruduos iš abiejų pusių. Patiekite su grietine, pomidorų padažu ar kitu pagardu. Blyneliai tiks ir kaip garnyras prie mėsos.
- 4-5 bulvės;
- 2 morkos;
- pusė paprikos;
- nedidelis svogūnas;
- sauja špinatų;
- 2 kiaušiniai;
- 4 valgomieji šaukštai miltų;
- druska ir pipirai pagal skonį;
- pusė arbatinio šaukštelio kario;
- aliejaus kepti.
Paruošimo būdas:
Bulves ir morkas nuskuskite, sutarkuokite. Papriką supjaustykite mažais gabaliukais, svogūną susmulkinkite, sukapokite špinatus. Visas daržoves sumaišykite, įmuškite kiaušinius ir suberkite prieskonius. Po šaukštą sudėkite miltus. Jeigu atrodo, kad užtenka ir dviejų šaukštų, daugiau nedėkite. Svarbiausia, kad masė nebūtų per skysta ir vandeninga. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir po šaukštą dėkite masę. Kepkite, kol blyneliai gražiai paruduos iš abiejų pusių. Patiekite su grietine, pomidorų padažu ar kitu pagardu. Blyneliai tiks ir kaip garnyras prie mėsos.
Komentarai
Rašyti komentarą