Svieste apkeptos tigrinės krevetės

Mums reikės:

  • 500g atitirpintų tigrinių krevečių;
  • 80g sviesto;
  • 3 česnako skiltelės;
  • sauja šviežių žalumynų - petražolių, krapų, kalendrų, bazilikų ir pan.;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus;
  • šiek tiek citrininių pipirų.
Paruošimo būdas:
Pirmiausiai smulkiai sukapokite žalumynus ir česnako skilteles (jas taip pat geriau sukapoti, o ne išspausti česnakų spaustuku). Keptuvėje ant labai mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Kai šis ištirps, sudėkite česnakus ir lengvai juos apkepkite ant mažos ugnies, kad nepridegtų. Po trijų minučių į keptuvę dėkite nusausintas krevetes ir retkarčiais pamaišydami kepkite ant vidutinės ugnies tol, kol krevetės įgaus švelniai oranžinę spalvą. Kol krevetės kepa, suberkite žalumynus, supilkite medų, suberkite druską ir citrininius pipirus, išmaišykite, kad viskas tolygiai apkeptų. Kai krevetės iškeps, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kelias minutes pastovėti. Patiekite su visu keptuvėje likusiu padažu ir balta duona, kurią labai gardu mirkyti padaže.

Komentarai

Populiarūs įrašai