Svieste apkepti žiediniai kopūstai su kariu
Mums reikės:
- 1 didelis žiedinis kopūstas;
- 2 valgomieji šaukštai druskos;
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai kario;
- sviestas kepti;
- švieži žalumynai papuošti.
Paruošimo būdas:
Susmulkinkite žiedinį kopūstą - nupjaukite beveik visą kietąją koto dalį ir išskirstykite kopūstą žiedynais. Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir virkite, kol žiedinis kopūstas beveik išvirs. Tuomet vandenį nukoškite. Keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite karį ir šiek tiek apkepkite, kad išsiskirtų prieskonių aromatas. Tada sudėkite virtus žiedinius kopūstus ir kepkite, kol šie gražiai paruduos iš visų pusių. Patiekite su šviežiai smulkintais žalumynais. Prieš patiekdami galite pabarstyti patiekalą tarkuotu sūriu.
Komentarai
Rašyti komentarą