Trinta bulvių sriuba su šonine, sūriu ir svogūnų laiškais
Mums reikės:
- 500g bulvių;
- 3-4 svogūnai;
- 600-700ml pieno;
- 2 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų;
- sviestas kepti;
- druska, malti juodieji pipirai, muskatas - pagal skonį;
- patiekti - kepi šoninės griežinėliai, šiek tiek tarkuoto sūrio ir svogūnų laiškų.
Paruošimo būdas:
Bulves gerai nuplaukite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, apkepkite svieste, kad suminkštėtų. Bulvių gabaliukus ir apkeptus svogūnus dėkite į puodą ir užpilkite pienu, užvirkite, suberkite prieskonius ir ant mažos ugnies virkite 7-10 minučių. Masę sutrinkite trintuvu (jeigu rankinis trintuvas yra su plastikinėmis dalimis, prieš trindami leiskite sriubai šiek tiek atvėsti). Sriubą dar kartą užvirkite, nuimkite nuo viryklės, palikite šiek tiek pastovėti ir patiekite - į lėkštės vidurį dėkite apkeptus, šiek tiek pasmulkintus šonines griežinėlius, pilkite sriubą ir užberkite tarkuoto sūrio bei svogūnų laiškų.
Komentarai
Rašyti komentarą