Trinta bulvių sriuba su šonine, sūriu ir svogūnų laiškais


Mums reikės:

  • 500g bulvių;
  • 3-4 svogūnai;
  • 600-700ml pieno;
  • 2 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų;
  • sviestas kepti;
  • druska, malti juodieji pipirai, muskatas - pagal skonį;
  • patiekti - kepi šoninės griežinėliai, šiek tiek tarkuoto sūrio ir svogūnų laiškų.

Paruošimo būdas:
Bulves gerai nuplaukite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, apkepkite svieste, kad suminkštėtų. Bulvių gabaliukus ir apkeptus svogūnus dėkite į puodą ir užpilkite pienu, užvirkite, suberkite prieskonius ir ant mažos ugnies virkite 7-10 minučių. Masę sutrinkite trintuvu (jeigu rankinis trintuvas yra su plastikinėmis dalimis, prieš trindami leiskite sriubai šiek tiek atvėsti). Sriubą dar kartą užvirkite, nuimkite nuo viryklės, palikite šiek tiek pastovėti ir patiekite - į lėkštės vidurį dėkite apkeptus, šiek tiek pasmulkintus šonines griežinėlius, pilkite sriubą ir užberkite tarkuoto sūrio bei svogūnų laiškų.

Komentarai

Populiarūs įrašai