Bolivinių balandų ir burokėlių paplotėliai
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Bolivines balandas išmirkykite šiltame vandenyje. Tada įpilkite į puodą dvigubai tiek vandens, suberkite išmirkytas bolivines balandas ir virkite apie 20 minučių. Pabaigoje suberkite druską ir prieskonius. Nukoškite, jeigu reikia, ir nuskalaukite po šaltu vandeniu, kad bolivinės balandos nesuliptų. Daržovių tarka sutarkuokite virtus burokėlius, sumaišykite su bolivinėmis balandomis ir grūstais konservuotais turkiškais žirniais. Suberkite prieskonius, smulkiai sukapotus česnakus, įmuškite kiaušinį ir viską sumaišykite iki vientisos masės. Po ieną šaukštą įmaišykite miltus. Masė turi būti lipnoka, kad šlapiomis rankomis galėtumėte formuoti paplotėlius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šlapiomis rankomis formuokite paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių tol, kol gražiai paruduos.
- 200g virtų burokėlių;
- 150g bolivinių balandų;
- 100g konservuotų turkiškų žirnių;
- 1 kiaušinis;
- 3 česnako skiltelės;
- 4-6 valgomieji šaukštai miltų;
- šiek tiek Provanso prieskonių mišinio;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimo būdas:
Bolivines balandas išmirkykite šiltame vandenyje. Tada įpilkite į puodą dvigubai tiek vandens, suberkite išmirkytas bolivines balandas ir virkite apie 20 minučių. Pabaigoje suberkite druską ir prieskonius. Nukoškite, jeigu reikia, ir nuskalaukite po šaltu vandeniu, kad bolivinės balandos nesuliptų. Daržovių tarka sutarkuokite virtus burokėlius, sumaišykite su bolivinėmis balandomis ir grūstais konservuotais turkiškais žirniais. Suberkite prieskonius, smulkiai sukapotus česnakus, įmuškite kiaušinį ir viską sumaišykite iki vientisos masės. Po ieną šaukštą įmaišykite miltus. Masė turi būti lipnoka, kad šlapiomis rankomis galėtumėte formuoti paplotėlius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šlapiomis rankomis formuokite paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių tol, kol gražiai paruduos.
Komentarai
Rašyti komentarą