Sluoksniuotos tešlos lizdeliai su kiaušiniu ir šonine

Mums reikės:

  • 380g kvietinių miltų;
  • pusė arbatinio šaukštelio smulkios druskos;
  • 230ml vandens;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių arba acto;
  • 250g šalto sviesto;
  • kiaušinių;
  • šoninės;
  • šviežių žalumynų - papuošti.

Paruošimo būdas:
Pirmiausia paruoškite sluoksniuotą tešlą. Į dubenį išsijokite miltus su druska. Įpilkite vandens, citrinų sulčių ar acto ir minkykite gana ilgai, kol susiformuos tąsi tešla, nelimpanti prie rankų. Tešlą plonai iškočiokite ir padalinkite į tris dalis. Vidurinę dalį ištepkite sviestu, tik kraštelius palikite neteptus. Tada užlenkite vieną tešlos dalį į vidų per sviestą, dar kartą užtepkite sviesto ant vidurinės dalies ir užlenkite trečią sluoksnį. Tada tešlą iškočiokite, perlenkite į dvi arba tris dalis ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite šaldytuve mažiausiai valandai. Tada tešlą iškočiokite plonais sluoksniais ir sudėkite į keksiukų formas. Tešlą suvilgykite ištirpintu sviestu, sudėkite šoninės gabalėlius ir į kiekvieną įdubimą įmuškite po kiaušinį. Kepkite 200 C temperatūroje tol, kol kiaušinis iškeps iki norimos konsistencijos, o tešlos kraštai gražiai paruduos. Papuoškite šviežiais žalumynais.

Komentarai

Populiarūs įrašai