Orkaitėje kepti jauni burokėliai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Atskirame dubenėlyje paruoškite padažą: sumaišykite medį, alyvuogių aliejų, apelsinų sultis, smulkiai sukapotą šviežio čiobrelio šakelę bei prieskonius. Burokėlius pavilgykite padaže ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Formą uždenkite folija ir kepkite 200 C temperatūroje 30 minučių. Nuimkite foliją ir ant burokėlių užbarstykite saulėgrąžų sėklų ir mėlynąjį pelėsinį sūrį.
- 500g jaunų burokėlių;
- 2-3 valgomieji šaukštai medaus;
- 50ml alyvuogių aliejaus;
- šiek tiek medaus, alyvuogių aliejaus, šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
- šviežio čiobrelio šakelės;
- sauja saulėgrąžų sėklų;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- 100g mėlynojo pelėsinio sūrio.
Paruošimo būdas:
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Atskirame dubenėlyje paruoškite padažą: sumaišykite medį, alyvuogių aliejų, apelsinų sultis, smulkiai sukapotą šviežio čiobrelio šakelę bei prieskonius. Burokėlius pavilgykite padaže ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Formą uždenkite folija ir kepkite 200 C temperatūroje 30 minučių. Nuimkite foliją ir ant burokėlių užbarstykite saulėgrąžų sėklų ir mėlynąjį pelėsinį sūrį.
Komentarai
Rašyti komentarą