Orkaitėje kepti jauni burokėliai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Mums reikės:

  • 500g jaunų burokėlių;
  • 2-3 valgomieji šaukštai medaus;
  • 50ml alyvuogių aliejaus;
  • šiek tiek medaus, alyvuogių aliejaus, šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • šviežio čiobrelio šakelės;
  • sauja saulėgrąžų sėklų;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • 100g mėlynojo pelėsinio sūrio.

Paruošimo būdas:
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Atskirame dubenėlyje paruoškite padažą: sumaišykite medį, alyvuogių aliejų, apelsinų sultis, smulkiai sukapotą šviežio čiobrelio šakelę bei prieskonius. Burokėlius pavilgykite padaže ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Formą uždenkite folija ir kepkite 200 C temperatūroje 30 minučių. Nuimkite foliją ir ant burokėlių užbarstykite saulėgrąžų sėklų ir mėlynąjį pelėsinį sūrį.

Komentarai

Populiarūs įrašai