Omleto ir šoninės suktinukai
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius ir plakimo šluotele arba šakute suplakite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, supikite kiaušinių masę ir apie 10 minučių kepkite ant lėtos ugnies, kol omletas iškeps. Atsargiai išimkite omletą ir padėkite ant pjaustymo lentelės ar lėkštės ataušti. Ant lygaus paviršiaus, pavyzdžiui, pjaustymo lentelės, vieną prie kito išklokite šoninės griežinėlius taip, kad kraštai šiek tiek užlįstų vienas ant kito ir tarp gabaliukų nebūtų tarpų. Jeigu norite pagaminti keletą mažesnių suktinukų, tokių, kaip paveikslėlyje, klokite po du šoninės griežinėlius. Atvėsusį omletą supjaustykite juostelėmis arba nepjaustytą uždėkite ant šoninės griežinėlių ir susukite. Suktinukus sudėkite į kepimo indą taip, kad šoninė neatsivyniotų, ir kepkite 180 C temperatūroje 15-20 minučių, kol šoninė taps traški. Prieš patiekdami perverkite suktinukus dantų krapštukai, kad geriau laikytųsi.
- 4 kiaušiniai;
- 100ml vandens;
- 6-7 šoninės griežinėliai;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimo būdas:
Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius ir plakimo šluotele arba šakute suplakite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, supikite kiaušinių masę ir apie 10 minučių kepkite ant lėtos ugnies, kol omletas iškeps. Atsargiai išimkite omletą ir padėkite ant pjaustymo lentelės ar lėkštės ataušti. Ant lygaus paviršiaus, pavyzdžiui, pjaustymo lentelės, vieną prie kito išklokite šoninės griežinėlius taip, kad kraštai šiek tiek užlįstų vienas ant kito ir tarp gabaliukų nebūtų tarpų. Jeigu norite pagaminti keletą mažesnių suktinukų, tokių, kaip paveikslėlyje, klokite po du šoninės griežinėlius. Atvėsusį omletą supjaustykite juostelėmis arba nepjaustytą uždėkite ant šoninės griežinėlių ir susukite. Suktinukus sudėkite į kepimo indą taip, kad šoninė neatsivyniotų, ir kepkite 180 C temperatūroje 15-20 minučių, kol šoninė taps traški. Prieš patiekdami perverkite suktinukus dantų krapštukai, kad geriau laikytųsi.
Komentarai
Rašyti komentarą