Špinatų pestas

Mums reikės:

  • 2 saujos špinatų;
  • ryšulėlis petražolių;
  • kelios baziliko šakelės;
  • sauja kedrinių pinijų (tinka ir anakardžiai arba graikiniai riešutai);
  • 70g sutarkuoto kietojo sūrio;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • 70 ml alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį.

Paruošimo būdas:
Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ar virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Pestas bus vientisas, jeigu iš karto nesupilsite viso aliejaus, o pamažu jį supilsite plona srovele. Jeigu naudosite grūstuvę, pirmiausia į ją sudėkite žalumynus, česnako skilteles, supilkite citrinų sultis ir suberkite prieskonius, lėtai viską sugrūskite ir tada, kai masė taps panaši į košę, galite pilti aliejų. Pabaigoje suberkite riešutus ir sūrį, įgrūsdami ir juos, tačiau nesumaldami iki visiškai smulkios konsistencijos. Pestą galima laikyti stiklainyje keletą savaičių. Retkarčiais įpilkite aliejaus, kad neišdžiūtų. Pestą galite panaudoti kaip makaronų priedą, salotų padažą, sūrių pyragų įdarą arba kaip užtėpėlę užkandžių lėkštėje.

Komentarai

Populiarūs įrašai