Sūriu įdaryti kepti burokėliai
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Burokėlius virkite, kol jie suminkštės. Ataušusius nulupkite. Burokėlio apačioje nupjaukite nedidelį gabalėlį, kad jie būtų stabilesni. Nupjaukite burokėlių viršų - lyg dangtelį ir nedideliu peiliuku išgramdykite apie trečdalį burokėlių minkštimo ( neišmeskite jo, nes galėsite panaudoti salotoms ar sriubai). Paruoškite įdarą - į mažą dubenėlį dėkite sūrį, išspauskite česnaką, sudėkite gruzdintus graikinius riešutus ir viską suspauskite šakute. Įdarykite paruoštus burokėlius. Dėkite ant kepimo formos ir kepkite orkaitėje 200 Cc temperatūroje apie 10 minučių.
- 4 nedideli švieži burokėliai;
- 100g šviežio ožkų (arba kitokio) sūrio;
- 30g graikinių riešutų;
- 1 česnako skiltelė.
Paruošimo būdas:
Burokėlius virkite, kol jie suminkštės. Ataušusius nulupkite. Burokėlio apačioje nupjaukite nedidelį gabalėlį, kad jie būtų stabilesni. Nupjaukite burokėlių viršų - lyg dangtelį ir nedideliu peiliuku išgramdykite apie trečdalį burokėlių minkštimo ( neišmeskite jo, nes galėsite panaudoti salotoms ar sriubai). Paruoškite įdarą - į mažą dubenėlį dėkite sūrį, išspauskite česnaką, sudėkite gruzdintus graikinius riešutus ir viską suspauskite šakute. Įdarykite paruoštus burokėlius. Dėkite ant kepimo formos ir kepkite orkaitėje 200 Cc temperatūroje apie 10 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą