Orkaitėje kepti įdaryti svogūnai
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Svogūnus nulupkite ir apie 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje, tada išimkite, kai pravės, nupjaukite viršūnėles, kurias panaudosite kaip kepurėles, ir išimkite minkštimą. Paruoškite įdarą: susmulkinkite kumpį, smulkiai sukapokite svogūnėlį, sutrupinkite šviežią ožkų sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, pipirus, šiek tiek paprikos miltelių, Provanso žolelių mišinio, rozmarino bei čiobrelio. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Įdarykite svogūnus, uždėkite kepurėles, dėkite į kepimo indą ir užlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepkite orkaitėje 170 C temperatūroje apie 25 minutes.
- 2 dideli arba 4 mažesni raudonieji (arba kitos spalvos) svogūnai;
- 2 griežinėliai rūkyto kumpio;
- maždaug tiek pat ožkų sūrio;
- 1 valgomasis svogūnėlis;
- pusės česnako skiltelių;
- 1 kiaušinis;
- alyvuogių aliejus;
- druska;
- pipirai;
- malta paprika;
- Provansų žolelių mišinio;
- rozmarino;
- čiobrelio.
Paruošimo būdas:
Svogūnus nulupkite ir apie 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje, tada išimkite, kai pravės, nupjaukite viršūnėles, kurias panaudosite kaip kepurėles, ir išimkite minkštimą. Paruoškite įdarą: susmulkinkite kumpį, smulkiai sukapokite svogūnėlį, sutrupinkite šviežią ožkų sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, pipirus, šiek tiek paprikos miltelių, Provanso žolelių mišinio, rozmarino bei čiobrelio. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Įdarykite svogūnus, uždėkite kepurėles, dėkite į kepimo indą ir užlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepkite orkaitėje 170 C temperatūroje apie 25 minutes.
Komentarai
Rašyti komentarą