Kalakutiena ant špinatų patalo

Mums reikės:

  • 300g kalakutienos filė;
  • 200g špinatų;
  • 3 česnako skiltelių;
  • šaukšto aliejaus;
  • 30g sviesto;
  • pusė šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių;
  • žiupsnio malto muskato;
  • žiupsnio maltų pipirų;
  • 85g kvietinių kruopų;
  • 200ml vandens;
  • druskos.

Paruošimo būdas:
Suberkite kruopas į verdantį vandenį. Pasūdykite, sumažinkite ugnį iki mažiausios. Išmaišykite ir uždengtame puode šutinkite 8 minutes. Tada nukaiskite, įmaišykite pusę sviesto ir palaikykite košę uždengtą dar 8-10 minučių. Per tą laiką ruoškite kepsnius ir pagardą. Kalakutieną padalykite į 2 pjausnius, dėkite tarp 2 maistinės plėvelės sluoksnių ir lengvai išmuškite. Gardinkite druska, paprika bei pipirais ir iškepkite aliejumi pateptoje grilio keptuvėje. Padėkite šiltai. Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir pasmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, berkite česnakus ir pakepkite minutę ant vidutinės ugnies. Suberkite špinatus ir retsykiais pamaišydami kepkite, kol jie sukris. Pagardinkite muskatu, pipirais, druska ir gerai išmaišykite. Krėskite į lėkštes špinatų, ant jų dėkite po kepsnį. Kruopas išpurenkite šakute ir tiekite šalia kepsnių.

Komentarai

Populiarūs įrašai