Vištiena traškia plutele su medaus bei garstyčių padažu

Mums reikės:

  • 600g vištienos filė;
  • 150g maltų džiūvėsėlių;
  • citrinos;
  • 2 kiaušinių;
  • šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
  • 100g Dižono garstyčių;
  • 2 šaukštų skysto medaus;
  • 200g smulkių salotų;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • šaukštas raudonėlių lapelių;
  • maltų pipirų;
  • druskos.

Paruošimo būdas:
Smulkiai nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis. Sumaišykite žieveles su smulkintais raudonėliais ir džiūvėsėliais, pagal skonį berkite į trupinius druskos ir pipirų. Vištieną supjaustykite nedideliais kepsniais (apie 80-100g; po du kepsnelius porcijai), nuplaukite ir nusausinkite. Išplakite kiaušinius. Merkite po vieną pjausnį į plakinį. Kepsnius apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Sudėkite ruošinius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-12 minučių. Tada temperatūrą sumažinkite iki 160 C ir palikite kepsnius orkaitėje, kol ruošite padažą bei salotas. Garstyčias sumaišykite su medumi ir išplakite į vientisą mišinį. Aliejų suplakite su citrinų sultimis. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir sumaišykite su užpilu, pagal skonį gardinkite druska bei pipirais. 

Komentarai

Populiarūs įrašai