Lydekų kepsniai su kukurūzų tešlos plutele ir morkomis
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Morkas daržovių pjaustykle supjaustykite ilgais šiaudeliais. Susmulkinkite svogūną ir česnakus. Pamaišydami troškinkite morkas su sviestu, kol jos bus beveik minkštos, tada sudėkite česnakus, svogūnus, paskaninkite prieskoniais ir kepkite dar 5-10 minučių. Žuvis supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiaušinį išplakite su šlakeliu vandens ir įmaišykite miltus bei prieskonius. Užmaišykite šiek tiek tirštesnę negu lietinių tešlą. Jei ji per tiršta, atskieskite trupučiu vandens. Žuvis mirkykite tešloje ir dėkite į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi. Apskrudinkite iki traškios plutelės, tada sumažinkite ugnį ir patroškinkite dar 3 minutes.
- 400g jūrų lydekų filė;
- kiaušinio;
- 2 šaukštų kukurūzų miltų;
- 2 šaukštų aliejaus;
- maltų pipirų;
- druskos.
Garnyrui reikės:
- 300g morkų;
- 30g sviesto;
- svogūno;
- 2 česnako skiltelių;
- žiupsnio grūstų kalendrų;
- žiupsnio maltų pipirų;
- druskos.
Paruošimo būdas:
Morkas daržovių pjaustykle supjaustykite ilgais šiaudeliais. Susmulkinkite svogūną ir česnakus. Pamaišydami troškinkite morkas su sviestu, kol jos bus beveik minkštos, tada sudėkite česnakus, svogūnus, paskaninkite prieskoniais ir kepkite dar 5-10 minučių. Žuvis supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiaušinį išplakite su šlakeliu vandens ir įmaišykite miltus bei prieskonius. Užmaišykite šiek tiek tirštesnę negu lietinių tešlą. Jei ji per tiršta, atskieskite trupučiu vandens. Žuvis mirkykite tešloje ir dėkite į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi. Apskrudinkite iki traškios plutelės, tada sumažinkite ugnį ir patroškinkite dar 3 minutes.
Komentarai
Rašyti komentarą