Su bulvėmis troškinta vištiena
Mums reikės:
Paruošimo būdas:
Petražolių bei krapų lapelius nuskabykite ir susmulkinkite. Kotelius kartu su prieskoniais sudėkite ant marlės gabalėlio ir siūlu suriškite ryšulėlį. Bulves bei morkas nulupkite ir nuplaukite. Vištieną nuplaukite ir dėkite į puodą. Greta dėkite bulves, morkas, maišelį su prieskoniais ir užpilkite šaltu vandeniu. Jo liekite tik tiek, kas viskas būtų apsemta. Užkaiskite, nugriebkite putas ir virkite ant vidutinės ugnies 25 minutes. Tada mėsą, bulves ir prieskonių maišelį išimkite, o sultinį pagardinkite grietine. Dėkite į dubenėlius mėsos, bulvių, pilkite sultinio, pabarstykite smulkintais žalumynais ir tiekite su duona.
- 600g vištų šlaunelių mėsos ar bet kokių kitų vištienos dalių;
- 200g grietinės;
- 8 nedidelių bulvių;
- 2 šviežių morkų;
- kelių petražolių šakelių;
- kelių krapų šakelių;
- lauro lapų;
- kelių juodųjų pipirų žirnelių;
- kelių kvapiųjų pipirų žirnelių;
- kelių gvazdikėlių;
- gabalėlio muskato;
- druskos.
Paruošimo būdas:
Petražolių bei krapų lapelius nuskabykite ir susmulkinkite. Kotelius kartu su prieskoniais sudėkite ant marlės gabalėlio ir siūlu suriškite ryšulėlį. Bulves bei morkas nulupkite ir nuplaukite. Vištieną nuplaukite ir dėkite į puodą. Greta dėkite bulves, morkas, maišelį su prieskoniais ir užpilkite šaltu vandeniu. Jo liekite tik tiek, kas viskas būtų apsemta. Užkaiskite, nugriebkite putas ir virkite ant vidutinės ugnies 25 minutes. Tada mėsą, bulves ir prieskonių maišelį išimkite, o sultinį pagardinkite grietine. Dėkite į dubenėlius mėsos, bulvių, pilkite sultinio, pabarstykite smulkintais žalumynais ir tiekite su duona.
Komentarai
Rašyti komentarą