Kalakutienos suktinukai su špinatais ir sūriu

Mums reikės:

  • 2 kalakutienos filė pjausnių;
  • 4 plonų šaltai rūkytos šoninės riekučių;
  • 50g špinatų;
  • 50g minkšto sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
  • kelių rozmarinų šakelių;
  • kelių šalavijų šakelių;
  • šaukšto aliejaus;
  • maltų pipirų;
  • druskos.

Garnyrui reikės:

  • 120g kuskuso;
  • 100g smulkių salotų;
  • 10g sviesto.

Paruošimo būdas:
Špinatus dėkite į rėtį ir kelioms sekundėms pamerkite į verdantį vandenį. Nuvarvinkite ir nuspauskite, kad liktų beveik sausi. Mėsą dėkite tarp 2 maistinės plėvelės sluoksnių, plonai išmuškite, pabarstykite druska bei pipirais. Ant kiekvieno pjausnio tepkite sūrio, dėkite špinatų ir susukite ritinukus. Apvyniokite kiekvieną ritinuką 2 šoninės juostelėmis. Jei reikia, sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Sudėkite kepsnius į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų bei šalavijų lapeliais ir šaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių. Kruopas užpilkite 120ml verdančio vandens. Uždenkite ir palikite 3-4 minutes išbrinkti, tada užkaiskite, dėkite sviestą ir pakaitinkite ant pačios silpniausios ugnies 3 minutes. Berkite kuskuso greta suktinukų, šalia dėkite salotų.

Komentarai

Populiarūs įrašai