Kalakutienos suktinukai su špinatais ir sūriu
Mums reikės:
Garnyrui reikės:
Paruošimo būdas:
Špinatus dėkite į rėtį ir kelioms sekundėms pamerkite į verdantį vandenį. Nuvarvinkite ir nuspauskite, kad liktų beveik sausi. Mėsą dėkite tarp 2 maistinės plėvelės sluoksnių, plonai išmuškite, pabarstykite druska bei pipirais. Ant kiekvieno pjausnio tepkite sūrio, dėkite špinatų ir susukite ritinukus. Apvyniokite kiekvieną ritinuką 2 šoninės juostelėmis. Jei reikia, sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Sudėkite kepsnius į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų bei šalavijų lapeliais ir šaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių. Kruopas užpilkite 120ml verdančio vandens. Uždenkite ir palikite 3-4 minutes išbrinkti, tada užkaiskite, dėkite sviestą ir pakaitinkite ant pačios silpniausios ugnies 3 minutes. Berkite kuskuso greta suktinukų, šalia dėkite salotų.
- 2 kalakutienos filė pjausnių;
- 4 plonų šaltai rūkytos šoninės riekučių;
- 50g špinatų;
- 50g minkšto sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
- kelių rozmarinų šakelių;
- kelių šalavijų šakelių;
- šaukšto aliejaus;
- maltų pipirų;
- druskos.
Garnyrui reikės:
- 120g kuskuso;
- 100g smulkių salotų;
- 10g sviesto.
Paruošimo būdas:
Špinatus dėkite į rėtį ir kelioms sekundėms pamerkite į verdantį vandenį. Nuvarvinkite ir nuspauskite, kad liktų beveik sausi. Mėsą dėkite tarp 2 maistinės plėvelės sluoksnių, plonai išmuškite, pabarstykite druska bei pipirais. Ant kiekvieno pjausnio tepkite sūrio, dėkite špinatų ir susukite ritinukus. Apvyniokite kiekvieną ritinuką 2 šoninės juostelėmis. Jei reikia, sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Sudėkite kepsnius į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų bei šalavijų lapeliais ir šaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių. Kruopas užpilkite 120ml verdančio vandens. Uždenkite ir palikite 3-4 minutes išbrinkti, tada užkaiskite, dėkite sviestą ir pakaitinkite ant pačios silpniausios ugnies 3 minutes. Berkite kuskuso greta suktinukų, šalia dėkite salotų.
Komentarai
Rašyti komentarą